Dit recept komt uit de Salade Bijbel van Julia Canning, welke ik regelmatig gebruik omdat er ontelbaar veel mogelijkheden in staan en  op feestdagen altijd op zoek ben naar bijgerechtjes. De warme salade van voorjaarsgroenten is heerlijk bij zeebaars en  als brunchgerecht met Pasen gemaakt.

Door het korte kookproces behouden de groeten voor de frisse salade hun smaak optimaal. De dragon geeft er een verrassende diepte aan. Serveer deze salade als een licht bijgerecht bij vis of schaaldieren.Ook verrukkelijk bij lamskoteletjes.

Ingredienten voor 4 personen:
5 lenteuitjes in de lengte in vieren gesneden
50 gr boter
1 teentje knoflook uit de pers
115 gram groene aspergepuntjes
115 gram peultjes schoongemaakt
115 gram tuinboontjes
2 littje gem slakropjes in vieren
1 tl verse dragon
zout en vers gemalen zwarte peper

Bak de lenteuitjes op een middelhoog vuur in de helft van de boter en de knoflook
Voeg de aspergepuntjes,peultjes en tuinboontjes toe en meng alles goed tot de groeten volledig met de boter bedekt zijn.
Voeg zoveel water toe tot de bodem van de pan net bedekt is en breng op saak met zout en peper.Breng zachtjes een paar minuten aan de kook.
Voeg de litte gem kwarten toe en laat nog 3 minuten doorkoken. Neem de pan van het vuur en schudt de rest van de boter en de dragon erdoor. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper.
 
  Madelief     19-03-2019 09:54     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.